Учасники Школи наукового лідерства курсанти 1-го та 2-го курсів факультету № 1 Харківського національного університету внутрішніх справ Ярещенко Софія, Шелест Юлія, Цукор Данило, Ісаєва Олександра, Ємельяненко Анастасія, Допірчук Євгенія відвідали виставку до роковин трагедії Голокосту, що відбулася в Харківському національному університеті ім. В.Н. Каразіна.xxs

Учасники Школи наукового лідерства курсанти 1-го та 2-го курсів факультету № 1 Харківського національного університету внутрішніх справ Ярещенко Софія, Шелест Юлія, Цукор Данило, Ісаєва Олександра, Ємельяненко Анастасія, Допірчук Євгенія відвідали виставку до роковин трагедії Голокосту, що відбулася в Харківському національному університеті ім. В.Н. Каразіна.

Для курсантів була проведена екскурсія в форматі діалогу, де студенти історичного факультету розповідали про героїв виставки та ставили запитання з метою перевірити рівень знань курсантів у сфері історії. Студенти були вражені високим рівнем рівнем знань курсантів у сфері історії.

Виставка «(Не)дитячі історії» — це пересувна виставка з 12 плакатів, які підготував Український центр вивчення історії Голокосту, у яких показано історії одинадцяти дітей та молодих людей (євреїв, ромів та українців), які проживали на окупованих територіях України у часи Другої світової війни та Голокосту.

Герої виставки розказують про різний досвід: переслідування, дискримінацію, втечу, порятунок, загибель, участь у спротиві.

“Ми дізналися про їхнє життя, взаємини між собою, з оточенням, представниками влади. Також нам наводили приклади з історії та сучасності, які дискримінації були тоді, а які є заказ, що змінилося, а що знаходить свій вияв і в наш час. Щоб у майбутньому не траплялося схожих ситуацій, потрібно досконало вивчити цю тему та робити відповідні висновки” – прокоментувала поїздку активна учасниця волонтерського археологічного руху Школи наукового лідерства курсантка 2-го курсу факультету №1 ХНУВС Юлія Шелест.