Секретар Школи наукового лідерства ХНУВС курсантка 3-го курсу факультету №1 Вікторія Колесник взяла участь у вебінарі “Правозахисна ІНША”, який проходив протягом двух днів та був організований організацією ФРІ. Програма вебінару складалася з шести блоків: “Вступ до правозахисту”,”Фактчекінг і критичне мислення”, “Мирні зібрання – що воно таке?”, “Комунікація з поліцією”, “Захист персональних даних”, “Успішні адвокаційні кампанії”

Секретар Школи наукового лідерства ХНУВС курсантка 3-го курсу факультету №1 Вікторія Колесник взяла участь у вебінарі “Правозахисна ІНША”, який проходив протягом двух днів та був організований організацією ФРІ. Програма вебінару складалася з шести блоків: “Вступ до правозахисту”,”Фактчекінг і критичне мислення”, “Мирні зібрання – що воно таке?”, “Комунікація з поліцією”, “Захист персональних даних”, “Успішні адвокаційні кампанії”. 

За два дні учасники мали змогу навчитися критично мислити та фільтрувати інформацію з Інтернету, впізнавати фейкові новини, детально розібрати поняття мирних зібрань громадян та порівняти їх з мітингами, навчитися комунікувати з поліцією та завчасно інформувати органи місцевої влади про заплановані заходи. Організатори заходу навели приклади заяв до поліції та міської раді про заплановану мирну акцію. Також учасники вебінару дивилися короткометражні фільми та обговорювали іх з правової точки зору, брали участь у вікторинах та інтерактивних квестах.

Участь у такому заході дозволила курсантці розширити уявлення про взаємолію поліції та громадськості, усвідомити важливість для поліції спільних з громадськістю заходів та проєктів у ході підвищення довіри до поліції.