Учасниця Школи наукового лідерства факультету №1   Кристина Коваль взяла участь у вебінарі «LAWstorming чи особливості роботи морського юриста», який був організований Лігою студентів Асоціації правників України за участю Карини Романішиної, представниці адвокатського об’єднання «Юридичне бюро Сергєєвих».

Учасниця Школи наукового лідерства факультету №1 Харківського національного університету внутрішніх справ курсантка навчальної групи Ф1-202  Кристина Коваль взяла участь у вебінарі «LAWstorming чи особливості роботи морського юриста», який був організований Лігою студентів Асоціації правників України за участю Карини Романішиної, представниці адвокатського об’єднання «Юридичне бюро Сергєєвих».

Під час вебінару адвокатеса розповіла про поняття морського права, його значення на міжнародній правовій арені, особливості процесуальних дій під час вирішення конфліктів у сфері регулювання морського права та історію виникнення морського права, яке на сьогодні має важливе значення в економіці та політиці будь-якої країни світу. Юристка описала проблеми реалізації морського права в Україні та перспективи його розвитку. Також було розглянуто положення Конвенції ООН з морського права, проаналізовано деякі норми Закону України «Про державний кордон» та Кодексу торговельного мореплавства України. Адвокатесою було виокремлено основні принципи, на яких ґрунтується морське право, а саме принцип свободи відкритого моря, що включає свободу судноплавства, рибальства, прокладки морських кабелів і трубопроводів, польотів над відкритим морем; право мирного проходу через територіальне море; принцип реального зв’язку між судном і державою прапора; про режим континентального шельфу.

Під кінець вебінару учасники мали змогу поставити запитання, які їх найбільше цікавлять, та отримати відповідь від спеціаліста у сфері морського права.