Учасники Школи наукового лідерства факультету № 1 Харківського національного університету внутрішніх справ взяли участь у воркшопі «Прояви ініціативу!», який був організований Європейською асоціацією студентів-правників (ELSA) та Харківським дипломатичним

Учасники Школи наукового лідерства факультету № 1 Харківського національного університету внутрішніх справ взяли участь у воркшопі «Прояви ініціативу!», який був організований Європейською асоціацією студентів-правників (ELSA) та Харківським дипломатичним клубом.

У воркшопі взяли участь курсанти 3-го курсу факультету № 1 Микита Бєлєвцов, Олег Оберніхін, курсанти 2-го курсу Кристина Коваль, Платон Мозговий, Олександр Катренко, курсанти 1-го курсу Олександра Ісаєва, Володимир Іщенко, Кирило Азаренков, Дмитро Осадчук.

Під час воркшопу учасники дізналися про Європейську громадянську ініціативу та її альтернативу в Україні, з’ ясували, чому в Україні ініціативні петиції не мають широкої популярності серед населення, удосконалили навички роботи в команді та виступу перед публікою. Лекторкою та тренеркою заходу, яка розповіла про різні аспекти громадянських ініціатив, була Тетяна Комарова, доктор юридичних наук, професорка кафедри права Європейського Союзу НЮУ ім. Ярослава Мудрого, адвокатка.

Також учасників було поділено на команди, кожна з яких створила власну ініціативу (поводження з ядерними відходам, протидія забрудненню водойм у Європі, шелтери для жертв насильства), яка б була корисною для населення у країнах Європейського Союзу. Шляхом демократичного голосування було обрано команду переможців, чия ініціатива мала б значну популярність серед населення.

Наприкінці воркшопу учасники отримали сертифікати.