Учасники Школи наукового лідерства факультету №1 активно розвивають навички орієнтування у світовому інформаційному просторі.

Учасники Школи наукового лідерства факультету №1 активно розвивають навички орієнтування у світовому інформаційному просторі.

Курсант 1-го курсу факультету №1 Шкурат Іван пройшов курси «Фінансовий сенсей» та «Як громаді стати цифровою» на онлайн-платформі з цифрової грамотності Дія.Цифрова освіта від Міністерства цифрової трансформації України. 

У ході курсу «Фінансовий сенсей» було розглянуто різні проблемні аспекти фінансової грамотності: як планувати бюджет та заощаджувати, як вберегти свої кошти від кібершахраїв і управляти грошима онлайн у будь-якому куточку світу та інші цікаві інсайти. 

В основі курсу «Як громаді стати цифровою» був перегляд навчального серіалу для держслужбовців та посадових осіб органів місцевого самоврядування, яким не байдужий розвиток ІТ у своїй громаді. У ході перегляду було отримано покрокові інструкції та рекомендації, як побудувати присутність громади в мережі та налагодити робочі процеси онлайн. 

Курсантка 2-го курсу факультету №1 Пацьора Юлія успішно завершила курс від Київського політехнічного інституту “Основи інформаційної безпеки” на освітній платформі Prometheus. Головною метою курсу було донести до користувача базові правила поводження з персональною інформацією в умовах реального зближення фізичного та віртуального світів.