Короткометражний фільм “Fly”, підготовлений Школою наукового лідерства факультету №1, здобув 1-ше місце у міжнародному конкурсі International Short Video Competition EU Neighbors’ day – together for a common future у рамках проекту ENACTED

Мережа для активізації участі ЄС на східних кордонах», що фінансується Європейським Союзом.

Сценаристом, режисером фільму, а також автором віршу, покладеного в основу фільму, виступив голова Школи наукового лідерства Віталій Найда, монтажом та технічною обробкою займалася учасниця Школи курсантка 1-го курсу факультету №1 Катерина Горбатюк, у головних ролях знялися активні учасниці Школи Владислава Балера та Поліна Суслова.

На міжнародному конкурсі були представлені роботи з Румунії, Угорщини, Польщі, Білорусі, Республіки Молдови та України. Учасники намагалися мовою кінематографії розкрити одну із запропонованих тем: “Значення дружби серед громадян та сусідів ЄС”, “Єдність у різноманітті”. Сила толерантності та розуміння культурного різноманіття”, “Значення співпраці у зміцненні миру в ЄС”, “Демократія та громадянство в ЄС”.

У своєму короткометражному фільмі “Fly” команда Школи наукового лідерства передала сутність Європейського Союзу як мрію маленької дівчини. Мрію про те, щоб побачити світ та відкрити для себе нові можливості для розвитку. Образ дівчини передає головну місію Європейського Союзу – об’ єднувати різні країни для спільного майбутнього. Разом на програмах міжнародної мобільності молодь може втілювати в життя власні мрії, отримувати нові знання та повертатися у свої рідні країни з європейськими цінностями у серці та душі.