Експерт з питань децентралізації м. Познань прочитав лекцію курсантам ХНУВС

У рамках роботи Центру Українсько-Польського розвитку Харківський національний університет внутрішніх справ з робочим візитом відвідав експерт з питань децентралізації, менеджер проєктів районної адміністрації м. Познань Великопольського воєводства Якуб Кухарчик (Республіка Польща).

Якуб Кухарчик провів зустріч із членами Школи наукового лідерства університету та прочитав лекцію на тему «Антикризове управління в м. Познань». Він зосередився на основних аспектах діяльності муніципальної поліції в умовах децентралізації, де значення місцевих громад відіграє велику роль у загальній системі управління держави. Якуб Кухарчик зазначив: «Україна і Польща мають однакові стартові можливості для розвитку демократичних інститутів. Втім, Польща з 2004 року входить до складу Європейського Союзу, має значний досвід реформування правоохоронних органів насамперед в умовах децентралізації. Переконаний, що сьогодні тут активно відбуваються ті ж самі процеси. Вони слугуватимуть Україні, прискорити її інтеграцію до Європейського Союзу».

Керівник Центру Україно-Польського розвитку, професор кафедри кримінального права та кримінології Микола Пахнін відзначив, що «Візит до нашого університету Якуба Кухарчика, який є одним із знаних експертів з питань децентралізації, є підтвердженням прагнення Польщі бути справжнім порадником української євроінтеграції та своєрідним адвокатом в Європейському Союзі. Польща – це наша надійна брама до входження України до єдиної європейської родини».

Після лекції відбувся обмін думками з курсантами, які підготували зустрічну презентацію польською мовою про український досвід функціонування правоохоронних органів в умовах децентралізації.

Голова Школи наукового лідерства Віталій Найда зазначив, що такі зустрічі є надзвичайно корисними, під час лекцій курсанти знайомляться з діяльністю своїх колег в ЄС, впевнено застосовують ці знання в подальшій, вже професійній діяльності.