Учасниця Школи наукового лідерства курсантка 1-го курсу факультету №1 ХНУВС Марина Григорович взяла участь у кейс-чемпіонаті SkillsUp: 5 кейсів від громад України.

Учасниця Школи наукового лідерства курсантка 1-го курсу факультету №1 ХНУВС Марина Григорович взяла участь у кейс-чемпіонаті SkillsUp: 5 кейсів від громад України.

Проєкт «Skills Up Camp» реалізовується ГО CASERS в рамках прогрми «Мріємо та діємо», яка впроваджується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та виконується IREX.

Із 5-ти запропонованих кейсів учасниця Школи наукового лідерства обрала кейс від Куяльницької ТГ «Запровадження переробки сміття та зменшення засмічення громади», метою якого було зменшення забруднення навколишнього середовища за рахунок розвитку екологічної свідомості у громаді, налаштування сортування та переробки сміття.

Першим етапом стало інформування учасників про Куяльницьку громаду, її стан на сьогоднішній день, проблему побутового сміття у громаді. Усю необхідну інформацію надала менторка кейсу Крістіна Квашніна у ході онлайн-заходу ознайомлення з проєктами.

Найголовніше завдання кейсу – це спільними зусиллями усіх учасників знайти спосіб вирішення проблеми забруднення сміттям Куяльницької громади та подати колективне рішення на розгляд.

Під час розв’язання кейсу учасники дійшли такого висновку: проблема екологічного забруднення вирішується спільними зусиллями із залученням не лише голови територіальної громади, а й усіх небайдужих громадян. Насамперед, були запропановані акції зі збору вторинної сировини та прибирання території громади; виділення транспорту для перевезення відсортованих відходів до пунктів утилізації; регулярне вивезення сміття.

На сьогодні проєкт «Skills Up Camp» дає змогу кожному взяти участь у вирішенні кейсів громад з усіх куточків України на різну тематику і це дозволяє втілювати все нові ідеї для розвитку нашої країни.