СПІВПРАЦЯ З ГРОМАДСЬКІСТЮ У СФЕРІ ПРОФІЛАКТИКИ НАРКОМАНІЇ СЕРЕД МОЛОДІ

27 вересня 2021 року відбулося підписання Меморандума про співпрацю між Школою наукового лідерства факультету № 1 Харківського національного університету внутрішніх справ та громадською організацією «Рух «Здорова нація».

Документ підписали голова правління громадської організації Світлана Вознесенська та заступник декана факультету №1 з навчально-методичної роботи Владислав Невядовський.

Метою меморандуму стала взаємодія задля реалізації спільних проєктів та проведення окремих заходів у сфері профілактики наркоманії серед молоді, зокрема підготовка здобувачів освіти факультету як тренерів у сфері профілактики наркоманії, проведення спільних заходів (тренінгів, лекцій, конкурсів, круглих столів, чемпіонатів, семінарів, конференцій, форумів, фестивалів, майстер-класів, у тому числі онлайн) для здобувачів освіти факультету на тему профілактики наркоманії, розроблення друкованих, аудіовізуальних, графічних матеріалів у сфері профілактики наркоманії серед молоді, робота над науковими експериментами та інноваційними проєктами тощо.

Світлана Вознесенська у своєму виступі перед учасниками Школи наукового лідерства презентувала діяльність організації, одним із провідних напрямків якої є проведення навчання поліцейських і волонтерів антинаркотичній лекції. У рамках програми антинаркотичної просвіти ГО «Рух «Здорова нація» охоплено 20000 дітей, роздано 50000 антинаркотичних брошур.

У заході також узяла участь власник, директор по роботі з публікою MiaTis Group, лектор антинаркотичного освіти, куратор проєкту “Майбутнє дітей України вільне від наркотиків” Марина Комісарова, яка розповіла про проведені на Харківщині заходи з профілактики наркоманії серед молоді та запросила колектив Школи наукового лідерства долучатися до майбутніх спільних проєктів.

Заступник декана факультету №1 з навчально-методичної роботи Владислав Невядовський у своєму виступі зазначив, що курсанти факультету постійно долучаються до все нових соціальних ініціатив, та висловив впевненість, що учасники Школи наукового лідерства успішно опанують мистецтво тренерства у сфері профілактики наркоманії та зможуть своїм словом рятувати дитячі життя.