Учасники Школи наукового лідерства факультету №1 Харківського національного університету внутрішніх справ разом із головою Школи наукового лідерства Віталієм Найдою та доцентом кафедри кримінального права і кримінології факультету №1 Кирилом Черевко провели зустріч з випускними класами державної гімназії-інтернаті з посиленою військово-фізичною підготовкою “Кадетський корпус”.

Курсанти підготували для кадетів захоплюючі презентації, присвячені історії появи кадетських корпусів, суворовських військових училищ, ліцеїв на території України, особливостям навчання у Харківському національному університеті внутрішніх справ, можливостям самореалізації курсантів у науковій, громадській, творчій, міжнародній сферах і перевагам поліцейської професії. Випускники Кадетського корпусу, а нині учасники Школи наукового лідерства курсанти 2-го курсу факультету №1 Назар Добрознай та Артур Мирошниченко розповіли, як виховання дисципліни та наполегливості у кадетських корпусах, ліцеях з посиленою військово-фізичною підготовкою допомагає краще адаптуватися до умов навчання, служби у Харківському національному університеті внутрішніх справ, стати молодшим командиром відділення чи групи курсантів, а також у майбутньому займати ключові посади на державному рівні. Зокрема, курсанти зазначили, що ректор університету генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко є випускником Київського суворовського військового училища.

Голова Школи наукового лідерства Віталій Найда запросив вихованців долучатися до активної взаємодії зі Школою, у рамках роботи якої представники кадетського корпусу вже зараз відвідують КП “Центр поводження з тваринами”, долучаються до пошуків безвісно зниклих осіб, волонтерства. У найближчих планах на майбутнє спільні конкурси наукових і творчих робіт, проведення дозвілля, соціальні проєкти та волонтерські заходи.