Учасниця Школи наукового лідерства курсантка 3-го курсу факультету №1 Вікторія Колесник взяла участь в археологічних розкопках

Учасниця Школи наукового лідерства курсантка 3-го курсу факультету №1 Вікторія Колесник спільно з представниками громадської організації «Союз пошукових загонів України» взяла участь в перших у цьому році археологічних розкопках на території Балаклійського району Харківської області.

Метою такої роботи є патріотичне виховання молоді у дусі поваги до полеглих захисників у часи Другої світової війни та ідентифікація загиблих воїнів, які досі вважаються для своїх родичів зниклими безвісти, з метою їх подальшого поховання у братських могилах чи повернення залишків рідним.

Незважаючи на несприятливі погодні умови, сильний сніг та вітер, пошуковці впевнено просувалися вперед засніженим полем та перевірили вісім точок з глибинними сигналами. У ході проведених розкопок були знайдені залишки одного бійця, три цинкові ящики з невідстріляними патронами, які були передані саперам, велика кількість гільз, казанок та ложка у чудовому стані, шкіряні підсумки для патронів. Усі зазначені предмети найближчим часом будуть у передані в історичні музеї Харківської області, а також буде проведена робота з ідентифікації знайденого бійця.