Учасники Центру соціальних проєктів Школи наукового лідерства ХНУВС курсанти 1-го курсу факультету №1 Володимир Іщенко, Софія Ярещенко та Дмитро Осадчук відвідали КП “Центр поводження з тваринами”

Учасники Центру соціальних проєктів Школи наукового лідерства ХНУВС курсанти 1-го курсу факультету №1 Володимир Іщенко, Софія Ярещенко та Дмитро Осадчук відвідали КП “Центр поводження з тваринами”.

Курсанти допомогли працівникам притулку в догляді за кішками. Спільне проведення часу з тваринами допомагає мінімізувати стрес, тривожність та втому, які є головними викликами для сучасної людини. Саме тому анімотерапія застосовується в медицині та реабілітації для поліпшення психічного і фізичного здоров’я. На думку дослідників, власники собак і кішок мають менший ризик виникнення серцево-судинних захворювань. Тварини допомагають людям впоратися  з пережитим стихійним лихом, аварією або навіть смертю близької людини. У планах Школи наукового лідерства ХНУВС впровадження нових проєктів для учнів шкіл, співробітників правоохоронних органів, ветеранів МВС, спрямованих на спілкування з тваринами.

Наші волонтери хочуть нагадати, що робити добро чотирилапим друзям зовсім не важко, але дуже приємно!