Учасник Центру соціальних проєктів Школи наукового лідерства курсант 3-го курсу факультету № 1 ХНУВС Ігор Сумін спільно з волонтерками пошукового загону «ЛісаАлерт» провів черговий тренінг для учнів 5-А класу Харківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 70.

Учасник Центру соціальних проєктів Школи наукового лідерства курсант 3-го курсу факультету № 1 ХНУВС Ігор Сумін спільно з волонтерками пошукового загону «ЛісаАлерт» Наталією Нєжиною та Юлією Ямпольською та Департаментом цифрової трансформації Харківської міської ради Digital Kharkiv провів черговий тренінг на тему недопущення викрадення дітей для учнів 5-А класу Харківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 70.

Під час тренінгу на тему “Небезпечний незнайомець” діти мали можливість ознайомитися з правилами безпечної поведінки з незнайомими людьми на вулиці у різних типових ситуаціях. Також діти відпрацювали отримані знання під час практичних квестів та інтерактивних вправ.Окрема увага під час тренінгу приділялася безпеці в Інтернет-просторі, зокрема у соціальних мережах.

Нагадаємо, що у рамках роботи Центру соціальних проектів Школи наукового лідерства здійснюється співробітництво з ініціативною групою «ЛісаАлерт» у соціальному проєкті щодо запобігання викраденню дітей, у ході якого курсанти як волонтери за попередньою згодою батьків підходять до дітей на території спортивних майданчиків, парків, скверів та пропонують пройти разом з ними. Таким чином, волонтери перевіряють реакцію дітей на пропозицію незнайомої особи у різних типових ролях, а саме: волонтер, який представляється поліцейським, волонтер-малолітня(неповнолітня) особа, волонтер з домашньою твариною, волонтер, який пропонує за гроші допомогти йому у вирішенні побутової проблеми.