Курсанти  2-го курсу факультету №1 ХНУВС  Платон Мозговий та Юлія Шелест взяли участь чергових у археологічних розкопках на території Балаклійського району Харківської області

Курсанти  2-го курсу факультету №1 ХНУВС  Платон Мозговий та Юлія Шелест, які є учасниками Школи наукового лідерства, спільно з громадською організацією “Союз пошукових загонів України” взяли участь чергових у археологічних розкопках на території Балаклійського району Харківської області.

Метою такої роботи є патріотичне виховання молоді у дусі поваги до полеглих захисників у часи Другої світової війни та ідентифікація загиблих воїнів, які досі вважаються для своїх родичів зниклими безвісти, з метою їх подальшого поховання у братських могилах чи повернення залишків рідним.

У ході пошуків лише під вечір були знайдені залишки одного бійця, підняття та розчищення яких заплановано на наступному тижні. Курсанти та волонтери мають надію, що у розкопі можливо буде знайти рештки декількох бійців, які в подальшому будуть ідентифіковані та передані рідним для подальшого поховання на рідній землі.