Школою наукового лідерства факультету №1 ХНУВС як членом Мережі громадянської освіти проведено міжнародну онлайн-зустріч “Перлини наукової, творчої, міжнародної, громадської роботи курсантів Харківського національного університету внутрішніх справ”

Школою наукового лідерства факультету №1 ХНУВС як членом Мережі громадянської освіти проведено міжнародну онлайн-зустріч “Перлини наукової, творчої, міжнародної, громадської роботи курсантів Харківського національного університету внутрішніх справ” у рамках Тижня громадянської освіти, який проводиться консорціумом організацій і експертів, що входять в Східно-Європейську Мережу громадянської освіти (EENCE) і адмініструється  Східно-Європейською Асоціацією громадянської освіти. Заходи Тижня проводяться за підтримки Федерального агентства з громадянської освіти (Bundeszentrale für politische Bildung) і Міністерства закордонних справ Німеччини.

Захід відкрив національний координатор Тижня громадянської освіти-2021 в Україні Назарій Боярський, який побажав учасникам плідної дискусії.

Голова Школи Віталій Найда акцентував увагу на додержанні регламенту та зауважив, що наука у Харківському національному університеті внутрішніх справ розглядається багатопланово, у тому числі крізь призму громадської активності.

Учасниці Школи курсантки 2-го курсу факультету №1 Поліна Суслова, Владислава Балера, Юлія Шелест, Кристина Коваль розповіли про громадську роботу Школи наукового лідерства,  участь у заходах неформальної освіти, вебінарах, програмах, творчу та міжнародну діяльність.

Голова  правління громадської організації «Рух «Здорова нація» Світлана Вознесенська розповіла присутнім про досвід організації масштабних проєктів у сфері профілактики наркоманії серед молоді та співпрацю зі Школою.

Соціальний психолог, активіст, викладач з Білорусі Олександр Єргулевич, який був активним учасником Революції Гідності в Україні та революційних подій серпня 2020 року в Білорусі, присвятив свій виступ побудові довірчих відносин між громадянським суспільством і правоохоронними органами, поляризації суспільства і ексцесам політичної боротьби, а також проблемам побудови громадянського суспільства Білорусі.

Наталія Нєжина та Юлія Ямпольська, волонтерки, координаторки пошукового загону з пошуку безвісно зниклих людей “ЛісаАлерт”, у своєму спільному виступі описали ключові напрямки, результати діяльності загону, а також постійну співпрацю зі Школою.