Курсант 3-го курсу факультету № 1 Харківського національного університету внутрішніх справ Микита Бєлєвцов, який є учасником Школи наукового лідерства, взяв участь у молодіжному обміні «CultRuralLabIV» програми Еразмус+, що проходив у селі Поронін (Польща)

Курсант 3-го курсу факультету № 1 Харківського національного університету внутрішніх справ Микита Бєлєвцов, який є учасником Школи наукового лідерства, взяв участь у молодіжному обміні «CultRuralLabIV» програми Еразмус+, що проходив у селі Поронін (Польща).

Метою проєкту був міжкультурний обмін та збільшення рівня обізнаності молоді в питаннях екології, сталості та розвитку сільської місцевості.

До програми долучилися учасники, які є представниками молодіжних організацій різних країн світу, а саме: Румунії, Польщі, Литви, Туреччини, Німеччини та України.

Проєкт проводився за підтримки німецької громадської організації «A.P.P.O.L.L.O.» у межах програми Erasmus+ Європейського Союзу.

Учасники програми мали змогу дізнатися про заходи, що сприяють розвитку сільської місцевості, а також презентувати власні проєкти, у яких були запропоновані рішення проблем, пов’язаних із сільської місцевістю. Микита Бєлєвцов презентував міжнародній спільноті проєкт Національної поліції України «Поліцейський офіцер громади», який наразі успішно реалізується у територіальних громадах України. Також курсант запропонував соціальні ініціативи, спрямовані на посилення співпраці громад та поліцейських, зокрема шляхом участі в спільному патрулюванні місцевості, інформування про вчинені правопорушення, проведення спільних пошуків безвісно зниклих людей, розробки відео-презентацій, конкурсів, регіональних заходів та курсів, участі у донорських і волонтерських програмах.

До того ж під час обміну учасники презентували заклади освіти, у яких вони навчаються, та організації, які вони представляють. Микита Бєлєвцов розповів про історію та досягнення Харківського національного університету внутрішніх справ, його структуру, умови навчання, співпрацю з навчальними закладами іноземних країн, міжнародними міжурядовими та неурядовими організаціями. Також курсант Микита Бєлєвцов приділив особливу увагу діяльності Школи наукового лідерства, яка діє на факультеті № 1 ХНУВС, ознайомив учасників проєкту з активною діяльністю Школи, зокрема розповів про Центр соціальних проєктів Школи наукового лідерства, учасники якого беруть активну участь у громадському житті міста та займаються у вільний від навчання час волонтерством, проведенням екологічних акцій, долучаються до різноманітних соціальних заходів та проєктів.

Після завершення програми курсант факультету № 1 Микита Бєлєвцов отримав відповідний сертифікат«Youthpass» європейського зразка.