Курсанти 2-го та 3-го курсів факультету №1 ХНУВС Олександр Катренко, Крістіна Моргай, Дар’я Сулима, Вікторія Колесник та Юлія Шелест, які є учасниками Школи наукового лідерства,  спільно з організацією “Союз пошукових загонів України” взяли участь у археологічних розкопках на території Балаклійського району Харківської області

Курсанти 2-го та 3-го курсів факультету №1 ХНУВС Олександр Катренко, Крістіна Моргай, Дар’я Сулима, Вікторія Колесник та Юлія Шелест, які є учасниками Школи наукового лідерства,  спільно з організацією “Союз пошукових загонів України” взяли участь у археологічних розкопках на території Балаклійського району Харківської області.

Метою такої роботи є патріотичне виховання молоді у дусі поваги до полеглих захисників у часи Другої світової війни та ідентифікація загиблих воїнів, які досі вважаються для своїх родичів зниклими безвісти, з метою їх подальшого поховання у братських могилах чи повернення залишків рідним.

Перед початком робіт організація пошуковців провела з курсантами інструктаж із безпеки під час польових робіт. У ході пошуків було піднято рештки невідомого бійця.

Також курсанти допомогли розкласти у гроби ідентифікованих бійців, які у кінці жовтня будуть передані рідним. Зазначимо, що ідентифікація окремих бійців стала можливою завдяки співпраці організації “Союз пошукових загонів України” зі Школою наукового лідерства та кафедри кримінального процесу та організації досудового слідства факультету №1, а саме за посередництва курсантів викладачі кафедри проконсультували пошуковців про можливість та особливості проведення ДНК-експертизи для ідентифікації залишків полеглих бійців.