Курсанти 1-го та 2-го курсів факультету №1 ХНУВС Олександр Катренко, Кірілл Тищенко та Юлія Шелест, які є учасниками Школи наукового лідерства,  спільно з громадською організацією “Союз пошукових загонів України” взяли участь у археологічних розкопках на території Балаклійського району Харківської області

Курсанти 1-го та 2-го курсів факультету №1 ХНУВС Олександр Катренко, Кірілл Тищенко та Юлія Шелест, які є учасниками Школи наукового лідерства,  спільно з громадською організацією “Союз пошукових загонів України” взяли участь у археологічних розкопках на території Балаклійського району Харківської області.

Метою такої роботи є патріотичне виховання молоді у дусі поваги до полеглих захисників у часи Другої світової війни та ідентифікація загиблих воїнів, які досі вважаються для своїх родичів зниклими безвісти, з метою їх подальшого поховання у братських могилах чи повернення залишків рідним.

У ході пошуків було піднято рештки двох невідомих бійців, майже повністю знівечені великими осколками.

Із особистих речей бійців було знайдено: два магазина ППШ, компас, ремені, бляшки, ґудзики з одягу, ручку із золотим пером, гребінець, булавку, а також мундштук із смертного медальйону,  який, на жаль, виявився пустим.

Це вже п’ятий піднятий за участі курсантів невідомий солдат та 20-й на невеличкому клаптику поля. Кожен із них був призваний до лав армії більше ніж за 2000 км від місця загибелі.