Учасники Школи наукового лідерства факультету №1 ХНУВС Платон Мозговий, Микита Бєлєвцов, Вікторія Колесник та Юлія Шелест спільно з організацією “Союз пошукових загонів України” взяли участь у археологічних ро

Учасники Школи наукового лідерства факультету №1 ХНУВС Платон Мозговий, Микита Бєлєвцов, Вікторія Колесник та Юлія Шелест спільно з організацією “Союз пошукових загонів України” взяли участь у археологічних розкопках на території Балаклійського району Харківської області.

Метою пошукових загонів України є ідентифікація загиблих воїнів у часи Другої світової війни, які досі вважаються для своїх родичів зниклими безвісти, і подальше поховання у братських могилах чи повернення залишків рідним.

Перед початком робіт представники пошукового загону провели з курсантами інструктаж із безпеки під час польових робіт. Курсантам довелося розкопувати так званий “археологічний стіл”, на якому відбувається розчистка залишків бійців Червоної Армії з їхніми особистими речами. За один день було піднято залишки 3 бійців, які мали при собі особисті речі, а саме: ножі, кружку, котелок із ініціалами солдата, ложку, портсигар тощо. На жаль, біля залишків знайдених солдатів не було виявлено смертних медальйонів, тому їх імена залишилися невідомими. Виявленні під час польових робіт бійці будуть поховані у братській могилі.