ПРЕЗЕНТАЦІЯ МІЖНАРОДНИХ МОЖЛИВОСТЕЙ ДЛЯ МОЛОДІ

За ініціативи Школи наукового лідерства відбулася презентація міжнародних можливостей для курсантів 2-го та 3-го курсів факультету №1 ХНУВС.

У своєму вступному слові голова Школи наукового лідерства Віталій Найда зазначив, що у сучасному світі програми міжнародного молодіжного обміну, міжнародні конкурси та гранти набувають значного розвитку. Колектив Школи активно долучається до таких заходів як у форматі поїздок до іноземних країн, так і онлайн з комп’ ютера або смартфону.

Начальниця відділу міжнародного співробітництва Олена Устименко наголосила на підтримці міжнародних обмінів з боку керівництва університету, розповіла про актуальні можливості для здобувачів освіти, зокрема проходження онлайн-курсів на платформі Cepol, участь у курсі Левітт Інституту міжнародного розвитку “Критичне мислення та адвокатура як основа вільного суспільства” та інші можливості.

Учасники Школи наукового лідерства Микита Бєлєвцов та Кристина Коваль розповіли про свій власний досвід участі у програмах “Bookmarks vs. hatespeech” у місті Мотич Лесний у Польщі та “Дізнайся про “Зелені професії” у місті Реймс у Франції. Курсанти детально описали організаційні умови участі, а також неповторні емоції, враження, знання, навички та знайомства з іноземними учасниками, які вони отримали під час участі у програмах.

Слухач магістратури факультету №1 Наталія Расторгуєва під час свого виступу зосередила увагу курсантів на розвитку дебатного руху в університеті, у тому числі дебатах іноземною мовою, актуальних конкурсах у цій сфері.

Заступник декана факультету №1 з навчально-методичної роботи Владислав Невядовський зазначив, що розвиток міжнародної активності курсантів є одним із пріоритетних напрямів роботи факультету. Владислав Олегович наголосив, що в рамках Школи наукового лідерства факультету курсанти кожного беруть участь у все нових всеукраїнських і міжнародних заходах, пропонують нові ідеї у громадській сфері, виходять на міжнародний рівень наукової діяльності.