Заступник голови Школи наукового лідерства курсант 3-го курсу факультету №1 Харківського національного університету внутрішніх справ Микита Бєлєвцов узяв участь у програмі міжнародного молодіжного обміну у Франції (місто Реймс) у рамках проєкту Erasmus +

Заступник голови Школи наукового лідерства курсант 3-го курсу факультету №1 Харківського національного університету внутрішніх справ Микита Бєлєвцов узяв участь у програмі міжнародного молодіжного обміну у Франції (місто Реймс) у рамках проєкту Erasmus +. Метою проєкту був міжкультурний обмін та збільшення рівня обізнаності молоді у питаннях екології та  захисту навколишнього середовища.

Участники з України, Греції, Чехії, Франції, Німеччини прослухали курс лекцій на тему “Дізнайся про “Зелені професії”, представили національну культуру, традиції та історію на вечорах культурного обміну, відвідали знані на весь світ пам’ятки архітектури Франції, серед яких Ейфелева вежа, Тріумфальна арка, Лувр, Собор Паризької Богоматері та інші.

Україну представляли 6 учасників з різних міст та закладів освіти. Проект проводився французькою громадською організацію «ЗРА» в рамках програми Erasmus + Європейського Союзу. У ході програми учасники дізнавалися про «зелені» професії у різних країнах світу, підготували презентації та розповіли про подібні професії та проєкти у своїх країнах. Микита Бєлєвцов під час участі в обговореннях наголошував на важливості діяльності Національної поліції щодо запобігання та протидії екологічним правопорушенням, а також на взаємодії Школи наукового лідерства факультету №1 ХНУВС з екологічними громадськими організаціями під час участі у спільних акціях.

Українська команда розповіла про екологічні проєкти в Україні, у тому числі про екологічні акції, суботники, презентації, у яких беруть участь представники Харківського національного університету внутрішніх справ.

Учасники з різних країн домовилися про подальшу плідну співпрацю і після завершення проєкту.