22-23 червня на базі Харківського національного університету внутрішніх справ проводився тренінг з протидії наркозлочинності.

22-23 червня на базі Харківського національного університету внутрішніх справ проводився тренінг. Учасники школи наукового лідерства факультету №1, які були присутні під час його проведення:

Курсанти 2 курсу – Терела Анна та Топчій Андрій .

Курсанти 1 курсу – Суслова Поліна , Кудря Анна та Коваль Кристина .

Протягом 2 днів учасники вивчали проблематику наркозлочинності та які дії поліцейських повинні бути в протидії данної загрози .

Анна Терела розповідає , що даний тренінг повинен пройти кожен поліцейський і вміти правильно реагувати в тій чи іншій криміногенній ситуації пов’язаною з наркозлочинністю . 

«Також нам дали настанови як правильно себе поводити з наркозалежними людьми та допомогти їм при потребі. Нас навчали досвідчені тренери , я впевнена , що дана інформація стане у пригоді в майбутньому,» – розповідає курсантка. 

Кристина Коваль ділиться враженнями: «Враження від тренінгу залишилися тільки позитивні!  Багато нової інформації, багато ігор, інтерактивів, які дозволяють ще більше перейнятися проблематикою, яку розбирали в ході тренінгу.  Досвід тренерів, які проводили зайняття величезний – і я дуже щаслива, що в мене була можливість отримати частинку цих, знань для своєї подальшої роботи і життя в цілому.»

Як каже Андрій Топчій: «Проведений тренінг надзвичайно важливий та корисний особливо для мене в професійній діяльності слідчого. Тренінг включає не тільки необхідну теорію, але й завдання, які потребують не лише мислити, але й активізує учасників фізично, тому було дуже цікаво. Особливо важливою для нас як для поліцейських інформація про те, як взаємодіє поліція з неурядовими організаціями та як потрібно поводитися із людьми залежними від наркотиків».

Суслова Поліна: «Я рада, що отримала нові знання, які пов’язані з нашою спільною професією.  Якщо частіше влаштовувати подібні тренінги, люди були більш обознані, та “простіше” ставилися до залежних людей, які хворіють  на СНІД-ВІЛ».

Курсанти провели час із користю та сповнені натхнення йдуть до нових звершень!