Учасники Школи наукового лідерства курсанти 2-го курсу факультету №1 Вадим Наумчик та Вячеслав Савицький на чолі з головою Школи наукового лідерства факультету №1 Віталієм Найдою у рамках взаємодії з пошуковим загоном “ЛісаАлерт” взяли участь у пошуках безвісті зниклої людини на території селища Санжари Харківського району Харківської області.

Учасники Школи разом з волонтерами загону та представниками Національної поліції України та Державної служби України з надзвичайних ситуацій протягом п’яти годин проводили пошуки людини шляхом прочісування прилеглої до селища місцевості, зокрема території яру та місцевого кладовища, ретельно обстежуючи насадження дерев та високої трави. 

Подібна діяльність вимагає від учасників пошуків високого рівня організованості, фізичної підготовленості та вольових якостей, адже пошуки проводяться у важкодоступних місцях за умов високих температур. Подібні пошуки також відіграють важливу роль у розбудові громадянського суспільства і консолідації демократичних інститутів, адже передбачають тісну взаємодію громадськості та поліції.