Науково-дослідна діяльність курсантів: актуальний стан та подальші перспективи

Професорка кафедри теорії та історії держави і права факультету № 1 Юлія Загуменна провела заняття для учасників Школи наукового лідерства факультету № 1 Харківського національного університету внутрішніх справ. Обговорення було присвячене актуальним питанням та перспективам науково-дослідної діяльності курсантів.

Юлія Загуменна розповіла про науковий гурток кафедри з актуальних проблем теорії та історії держави і права, свій досвід та останні здобутки як наукового керівника курсантів, які здобули перемоги у різних конкурсах. Серед таких: І місце на ХІХ Міжнародному конкурсі ораторського мистецтва «Цицероній», який проходив в Академії внутрішніх справ Республіки Білорусь; І місце у номінації «Теорія та історія держави і права, історія політичних і правових учень, філософія права» Конкурсу наукових робіт здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти закладів вищої освіти, що належать до сфери управління Міністерства внутрішніх справ України, ІІІ місце у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт  Міністерства освіти та науки України зі спеціальності «Теорія та історії держави і права; історії політичних і правових учень, філософії права» у 2019 та 2020 роках; ІІ місце у конкурсі творчих робіт (есе) на тему «Цілі сталого розвитку», який проходив за підтримки Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні.

Наприкінці зустрічі Юлія Загуменна подякувала присутнім за активну участь у заході та побажала успіхів у подальшій науковій роботі.